2 ερωτήσεις για να αδράξεις τη μέρα

Νέα μέρα σημαίνει νέα ευκαιρία. Ευκαιρία να τελειώσεις με δουλειές, να περάσεις καλά, να μάθεις κάτι νέο για την ζωή και τον εαυτό σου. Πάνω απ’ όλα είναι ευκαιρία για να πεις στο τέλος «σήμερα ήταν μία ωραία ημέρα».

Εδώ θα διαβάσεις δύο ερωτήσεις που θα σε βοηθούν κάθε μέρα που ξυπνάς να αδράττεις την ημέρα. Να αξιοποιείς και να την απολαμβάνεις.

Επί της ουσίας αυτές οι δύο ερωτήσεις με το που ξεκινάς θα σου θυμίζουν την πρόθεσή σου, και θα σε οργανώνουν με τρόπο σωστό και αποτελεσματικό.

Ερώτηση 1: Ποιο είναι εκείνο το ένα πράγμα που μπορώ να κάνω, και θα το κάνω σήμερα αντί για αύριο;

Εκτός από αυτά που κάνεις και δεν μπορείς να αποφύγεις, υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που μπορείς να τα κάνεις είτε σήμερα, είτε κάποια άλλη στιγμή. Κάθε μέρα κάνε τουλάχιστον ένα πράγμα από αυτά.

Μπορεί να είναι ένα τηλεφώνημα που αναβάλλεις, μία δουλειά στο σπίτι που την αφήνεις, κάτι που έχεις στον νου σου ότι χρειάζεται να το κοιτάξεις. Όσο λιγότερες εκκρεμότητες αφήνεις τόσο πιο καλά θα αισθάνεσαι με τον εαυτό σου, ενώ οι αίσθηση πως φέρνεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου έστω και μία  – μία την φορά, θα σε ηρεμεί.

Ερώτηση 2: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσω την ημέρα μου ώστε να εξασφαλίσω ότι αύριο θα έχω μία καλή ημέρα;

Αυτή η ερώτηση μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει την ζωή σου προς το καλύτερο. Η προετοιμασία και η ρουτίνα που θα ακολουθήσεις το βράδυ, δίνει τον ρυθμό της επόμενης ημέρας.

Σου προτείνω λοιπόν να μην αφήνεις το βραδινό σου πρόγραμμα στην τύχη. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κάνεις το πλάνο της επόμενης ημέρας. Βάλε σε σειρά τι έχεις να κάνεις και πότε θα τα κάνεις. Φτιάξε τα πράγματα που θα χρειαστείς όπως τα ρούχα και το φαγητό σου. έτσι όταν ξυπνήσεις δεν θα χρειάζεται ούτε να σκεφτείς τι θα κάνεις ούτε να ψάξεις για τα πράγματά σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνάς χωρίς στρες και σου απελευθερώνει χρόνο για να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Δεν είναι προτιμότερο να ξυπνάς και να πίνεις με ηρεμία τον καφέ σου, να κάνεις λίγα λεπτά διαλογισμό ή έναν περίπατο αντί να ψάχνεις ποια μπλούζα είναι σιδερωμένη;

Στην συνέχεια αφού φτιάξεις το πλάνο σου, διάλεξε να κάνεις πράγματα που θα σε αποφορτίσουν και θα σε χαλαρώσουν. Πάνω απ’ όλα κλείσε το κινητό. Αδράττεις την ημέρα σου όταν κάνεις τα πράγματα που χρειάζονται την στιγμή που χρειάζεται. Τα βράδια είναι φτιαγμένα για να ανακτάς τις δυνάμεις σου.

Η παραγωγική, γεμάτη νόημα και ενδιαφέρον ημέρα δεν σου τυχαίνει. Είναι κάτι που συνειδητά κάνεις να σου συμβαίνει, και έχεις την ευκαιρία να το κάνεις κάθε μέρα.

Αυτές οι δύο απλές ερωτήσεις έχουν την δύναμη να βάζουν σε σειρά και σε τάξη την καθημερινότητά σου. Είναι μία καλή συνήθεια που θα σε χαλαρώνει και θα σε οργανώνει. Προτείνω να τις κάνεις κάθε πρωί στον εαυτό σου και να παρατηρήσεις τι αλλάζει.

Σου εύχομαι κάθε μέρα να έχεις μικρές καθημερινές νίκες. Αυτές είναι που θα φέρουν τις μεγάλες νίκες στη ζωή σου.


Δείτε επίσης:

Επόμενα Events

Online Μαθήματα yoga 

Πώς να εφαρμόζεις αυτά που γνωρίζεις

7 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να επανεστιάσεις στο τέλος της ημέρας

Πώς η βραδινή ρουτίνα επηρεάζει την ευεξία & την διάθεσή μας

Share

Ακολούθησε 10 εύκολα tips

για μία καθημερινότητα με ευεξία, αρμονία και καλή διάθεση

Σου κάνω δώρο έναν οδηγό με 10 tips που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και θα τον λάβεις αμέσως στο email σου. Θα λαμβάνεις επίσης σε εβδομαδιαία βάση άρθρα με προτάσεις για έμπνευση, βίντεο με πρακτικές καθώς και τα events που ετοιμάζω. Σε διαβεβαιώνω ότι τα στοιχεία σου δεν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό ούτε θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Mind your Mind

Αυτό είναι ένα podcast για εσάς! Εδώ μοιράζομαι μαζί σας τρόπους για να εμπνευστείτε, να παρακινηθείτε, να βελτιώσετε τον εαυτό σας.  

Listen now