Ημέρα 4η

"Γίνεσαι αυτό που τρως"

Συνδεθείτε για να δείτε το περιεχόμενο της σελίδας
Εισάγετε τον κωδικό για να δείτε το περιεχόμενο της σελίδας

Οι "ανακαλύψεις" της τέταρτης ημέρας

1. Μάθημα Δ': "Αυτό που τρως, αυτό γίνεσαι"

Σε αυτό το βίντεο θα μάθεις να συνδυάζεις αυτά που έμαθες για τα χαρακτηριστικά της φύση σου (dosha) και την χημεία του οργανισμού σου, ώστε από εδώ και στο εξής να επιλέγεις συνειδητά την τροφή που θα σε βοηθήσει να αποδυναμώσεις το στρες.  

 

2. Μάθημα Ε': "Το φαγητό ως ιεροτελεστία θρέψης"

Η βελτίωση της διατροφής με σκοπό την εξισορρόπηση και τη θρέψη, περιλαμβάνει επίσης το κομμάτι “πώς τρως”; Η ευεξία σου θα βελτιωθεί σημαντικά όταν προσκαλέσεις στη ζωή σου την πρακτική της ενσυνείδητης διατροφής (mindful eating).

Σε αυτό το βίντεο θα ανακαλύψεις τι είναι η ενσυνείδητη διατροφή και πώς μπορείς να την εφαρμόσεις. Φρόντισε να δεις πρώτα αυτό το βίντεο, πριν προχωρήσεις στην πρακτική του διαλογισμού που θα βρεις στην συνέχεια.

3. Πρακτική "Mindful eating"

4. Ανακάλυψε την διατροφή που θα σε εξισορροπήσει

Πάτησε στο εικονίδιο για να κατεβάσεις το pdf.

5. Ανάλαβε δράση κατά του στρες

Κάνε το τεστ που θα σε βοηθήσει να βρεις τον αγιουρβεδικό σου τύπο (dosha) αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Γνωρίζοντας την κυρίαρχή σου dosha, διάβασε προσεκτικά το pdf με τις διατροφικές προτάσεις εξισορρόπησης. 

Χρησιμοποιώντας αυτή την πληροφορία αλλά και βάσει του πίνακα παρατήρησης των Gunas που συμπληρώνεις καθημερινά, έχεις όλα τα συστατικά για να φτιάξεις ένα εβδομαδιαίο διατροφικό πλάνο, που θα σε βοηθά να κατευνάζεις το νευρικό σου σύστημα, να θρέφεσαι σωστά,  και να έχεις ενέργεια.

Tip
Φρόντισε να προγραμματίσεις ακόμα και πόσο καφέ θα πίνεις και τι ώρα θα τον πίνεις. Είναι πολύ σημαντικό και θα σε βοηθήσει με τον κατευνασμό του στρες.
Ώρα να θέσεις σε εφαρμογή τη γνώση που έχεις αποκτήσει 😊
! 

6. Υπενθύμιση

Θυμήσου να συμπληρώσεις και σήμερα τον πίνακα παρατήρησης των Gunas.