«Μετάβαση στη Νέα Χρονιά»

(Στο τέλος του κειμένου βρείτε το link για να κατεβάσετε την άσκηση)

Φτάνοντας για άλλη μία χρονιά σε αυτό το συμβολικό κλείσιμο ενός κύκλου, έρχεται για τον καθένα από εμάς η στιγμή να αξιολογήσουμε όσα κάναμε, μάθαμε και ζήσαμε, πριν κάνουμε την μετάβαση στην νέο έτος. Η προσωπική ανασκόπηση είναι χρήσιμο να γίνεται, όχι για να ασκήσουμε κριτική για όλα όσα ευχόμαστε να ήταν ή να κάναμε διαφορετικά, αλλά προκειμένου να θέσουμε τις βάσεις, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και την μέθοδο που θα ακολουθήσουμε για να τους κατακτήσουμε .

Στο τέλος αυτής της δημοσίευσης θα βρείτε ένα link για να κατεβάσετε μία άσκηση, φτιαγμένη ώστε να σας βοηθήσει να βάλετε γερά θεμέλια, στην απόφαση που θέλετε να πάρετε για την νέα χρονιά. Τα θεμέλια αυτά, στηρίζονται σε δύο παράγοντες:
.

  1. Την Ευγνωμοσύνη  . Η ευγνωμοσύνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μία θεωρητική έννοια. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο πρακτικής εξάσκησης που βελτιώνει έμπρακτα την ζωή των ανθρώπων. Στις ατομικές συνεδρίες coaching μιλάω συχνά, για την σημασία του έχει να εκπαιδεύσεις τον Νου σου να εστιάζει στο θετικό. Αυτός είναι ο τρόπος να παραμένεις σε δράση ακόμα κι αν χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις το πλάνο σου. Αντίθετα, η αρνητικότητα λειτουργεί όπως τα δεσμά στην ζωή κάποιου. Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης είναι ένας από τους πρακτικούς τρόπους, για να καλλιεργήσεις την θετική εστίαση ως νοοτροπία και τρόπο ζωής που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία. .
    .
  2. Τον Οραματισμό . Ο δεύτερος παράγοντας, έχει να κάνει με την φαντασία που είναι μια τεράστια δύναμη και μπορεί να επηρεάσει το υποσυνείδητό μας. Από αυτήν προκύπτει, η ευεργετική τεχνική του οραματισμού. . Μέσω αυτού θα καταφέρετε να χαλαρώσετε νου και σώμα και να βιώσετε την γεύση και το συναίσθημα της ικανοποίησης που θα έχετε φτάνοντας τον στόχο σας. Ο οραματισμός έχει αποδειχθεί ότι δρα ευεργετικά στον εγκέφαλο, ενεργοποιώντας τα κέντρα λειτουργίας, χωρίς να διαχωρίζει αν έχουν πραγματοποιηθεί ή όχι ακόμα. . Είναι ακόμα ένα εργαλείο για να αναζωπυρώνετε το πάθος σας και να ενεργοποιείτε το κίνητρο και τον ενθουσιασμό σας, όχι μόνο στην αρχή του έτους αλλά και κάθε μέρα της ζωής σας.

.Με αυτά τα δύο εφόδια εύχομαι να κάνετε το νέο σας ξεκίνημα το 2019. Σας προτείνω να κατεβάσετε την άσκηση, να την εκτυπώσετε και να να συμπληρώσετε τις ερωτήσεις. Κρατήστε αυτό το χαρτί και χρησιμοποιήστε το, για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ποιος είναι ο μεγαλύτερος σκοπός σας και πώς θα κινηθείτε προς αυτόν. Αν πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει και κάποιο άλλο άτομο για το οποίο νοιάζεστε, μοιραστείτε την μαζί του.


Πριν κλείσουμε όμως, θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν συλλογισμό που έκανα κατά την διάρκεια της προσωπικής μου αξιολόγησης και έχει να κάνει με τον σκοπό και το νόημα, όχι μόνο της τελευταίας χρονιάς, αλλά και της ζωής γενικότερα. Θυμήθηκα μία ρήση του Mark Twain που λέει ότι «οι πιο σημαντικές ημέρες στη ζωής μας, είναι η ημέρα που γεννηθήκαμε και η μέρα που ανακαλύψαμε το γιατί». . Μεταφέροντας το παραπάνω στον μικρόκοσμο ενός έτους θα ήταν κάπως έτσι: «η πιο σημαντική στιγμή, είναι όταν στην αρχή της χρονιάς παίρνουμε μια απόφαση και όταν ορίζουμε το γιατί ή τον λόγο που την θέσαμε ως σκοπό».

Δώστε επομένως την σημασία που της αξίζει, στην ημέρα που γεννιέται η απόφασή σας. Μπορείτε να ορίσετε ξανά και ξανά μέσα στις επόμενες 365 ημέρες, το γιατί ο σκοπός αυτός είναι τόσο σημαντικός για εσάς. Έτσι η κάθε μέρα θα είναι γεμάτη με νόημα και προσανατολισμένη στους στόχους σας. Εύχομαι το 2019 να είναι γεμάτο φως, δημιουργία, αγάπη και υγεία για εσάς και τους αγαπημένους σας. Καλή χρονιά!

Βρείτε και κατεβάστε την άσκηση εδώ.

Sharing is caring!Access my 10 easy tips
for living a vibrant, healthy, joyful life.

Here is a gift for you to make you feel great. Write your email here and I will send you my 10 tips for vibrant health. You will also receive my newsletter with news, tips, events, suggestions and inspirations for better living. *Your contact information will not be shared or used for any other purpose*

Your Name...
Your Last Name
Your Email...
x