“Μετάβαση στη Νέα Χρονιά”

(Στο τέλος του κειμένου θα βρείτε το link για να κατεβάσετε την άσκηση)

Φτάνοντας για άλλη μία χρονιά σε αυτό το συμβολικό κλείσιμο ενός κύκλου, έρχεται για τον καθένα από εμάς η στιγμή να αξιολογήσουμε όσα κάναμε, μάθαμε και ζήσαμε, πριν κάνουμε την μετάβαση στο νέο έτος. Η προσωπική ανασκόπηση είναι χρήσιμο να γίνεται, όχι για να ασκήσουμε κριτική για όλα όσα ευχόμαστε να ήταν ή να κάναμε διαφορετικά, αλλά προκειμένου να θέσουμε τις βάσεις, ώστε να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας και την μέθοδο που θα ακολουθήσουμε για να τους κατακτήσουμε .

Στο τέλος αυτής της δημοσίευσης θα βρείτε ένα link για να κατεβάσετε μία άσκηση, φτιαγμένη με σκοπό να σας βοηθήσει να βάλετε γερά θεμέλια, στις απόφασεις που θέλετε να πάρετε για την νέα χρονιά. Τα θεμέλια αυτά, στηρίζονται σε δύο παράγοντες:
.

  1. Την Ευγνωμοσύνη  . Η ευγνωμοσύνη είναι ένα πολύτιμο εργαλείο πρακτικής εξάσκησης, που έμπρακτα βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων. Είναι ένας τρόπος να εκπαιδεύσεις τον Νου σου να εστιάζει στο θετικό. Θα σε βοηθήσει να παραμένεις σε δράση ακόμα κι αν χρειαστεί κάποια στιγμή να επαναπροσδιορίσεις το πλάνο σου. Αντιθέτως, η αρνητικότητα λειτουργεί όπως τα δεσμά. Η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης θα σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις την θετική εστίαση ως νοοτροπία που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία. .
    .
  2. Τον Οραματισμό . Ο δεύτερος παράγοντας, έχει να κάνει με την φαντασία. Το εργαλείο της φαντασίας είναι μια τεράστια δύναμη και μπορεί να επηρεάσει το υποσυνείδητό σου. Ο οραματισμός είναι η τεχνική για να καταφέρεις αν αξιοποιήσεις το εργαλείο της φαντασίας.  Θα σε βοηθήσει να βιώσεις την “γεύση” και το συναίσθημα της ικανοποίησης που θα έχεις όταν θα έχεις πια φθάσει στον στόχο σου. Ο οραματισμός έχει αποδειχθεί ότι δρα ευεργετικά στον εγκέφαλο. Με αυτόν θα καταφέρεις να αναζωπυρώνεις το πάθος σου και να ενεργοποιείς το κίνητρο και τον ενθουσιασμό σου, όχι μόνο στην αρχή του έτους αλλά και κάθε μέρα της ζωής σου.

.Με αυτά τα δύο εφόδια εύχομαι να κάνετε το νέο σας ξεκίνημα το 2024. Σας προτείνω να κατεβάσετε την άσκηση, να την εκτυπώσετε και να να συμπληρώσετε τις ερωτήσεις. Κρατήστε αυτό το χαρτί και χρησιμοποιήστε το για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ποιος είναι ο μεγαλύτερος σκοπός σας και πώς θα κινηθείτε προς αυτόν. Αν πιστεύετε ότι μπορεί να βοηθήσει και κάποιο άλλο άτομο για το οποίο νοιάζεστε, μοιραστείτε την μαζί του.


Πριν κλείσουμε όμως, θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν συλλογισμό που έκανα κατά την διάρκεια της προσωπικής μου αξιολόγησης και έχει να κάνει με τον σκοπό και το νόημα, όχι μόνο της τελευταίας χρονιάς, αλλά και της ζωής γενικότερα. Θυμήθηκα μία ρήση του Mark Twain που λέει ότι “οι πιο σημαντικές ημέρες στη ζωής μας, είναι η ημέρα που γεννηθήκαμε και η μέρα που ανακαλύψαμε το γιατί”. . Μεταφέροντας το παραπάνω στον μικρόκοσμο ενός έτους θα ήταν κάπως έτσι:η πιο σημαντική στιγμή, είναι όταν στην αρχή της χρονιάς παίρνουμε μια απόφαση και όταν ορίζουμε το γιατί ή τον λόγο που την θέσαμε ως σκοπό”.

Δώστε επομένως την σημασία που της αξίζει, στην ημέρα που γεννιέται η απόφασή σας. Μπορείτε να ορίσετε ξανά και ξανά μέσα στις επόμενες 365 ημέρες, το γιατί ο σκοπός αυτός είναι τόσο σημαντικός για εσάς. Έτσι η κάθε μέρα θα είναι γεμάτη με νόημα και προσανατολισμένη στους στόχους σας. Εύχομαι το 2024 να είναι γεμάτο φως, δημιουργία, αγάπη και υγεία για εσάς και τους αγαπημένους σας. Καλή χρονιά!

Βρείτε και κατεβάστε την άσκηση εδώ.

Share

Ακολούθησε 10 εύκολα tips

για μία καθημερινότητα με ευεξία, αρμονία και καλή διάθεση

Σου κάνω δώρο έναν οδηγό με 10 tips που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και θα τον λάβεις αμέσως στο email σου. Θα λαμβάνεις επίσης σε εβδομαδιαία βάση άρθρα με προτάσεις για έμπνευση, βίντεο με πρακτικές καθώς και τα events που ετοιμάζω. Σε διαβεβαιώνω ότι τα στοιχεία σου δεν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό ούτε θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Mind your Mind

Αυτό είναι ένα podcast για εσάς! Εδώ μοιράζομαι μαζί σας τρόπους για να εμπνευστείτε, να παρακινηθείτε, να βελτιώσετε τον εαυτό σας.  

Listen now