Φυσική θεραπεία για τον πονόλαιμο με Κουρκουμά

Αυτή την εποχή μπορεί να ταλαιπωρηθούμε από τον βήχα και τον πονόλαιμο. Σε αυτή την περίπτωση η φύση, για άλλη μια φορά, μπορεί να μας βοηθήσει προσφέροντας απλόχερα τα «φάρμακά» της και απαλλάσσοντάς μας από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Συγκεκριμένα ο κουρκουμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικές γαργάρες και είναι πολύ αποτελεσματικός λόγω των αντιοξειδωτικών, αντισηπτικών, αντιβακτηριδιακών και αντιφλεγμονώδων ιδιοτήτων του.

Για τις γαργάρες θα χρειαστείτε:

– 250 ml χλιαρό νερό

– 1 κ.σ. κουρκουμάς

– ½ κ.σ. θαλασσινό αλάτι

Ανακατέψτε, κάντε γαργάρες και η ανακούφιση θα έρθει σύντομα.


Ο κουρκουμάς θεωρείται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ως ένα από τα καλύτερα φαρμακευτικά μπαχαρικά και αξιοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην Αγιουρβέδα.

Κάνοντας μια συνοπτική αναφορά στα βασικότερα οφέλη του στην υγεία μας συναντάμε:

  1. Την αποτοξίνωση του ήπατος
  2. Την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
  3. Την ρύθμιση της πέψης ειδικά αν προστεθεί σε ροφήματα καθώς αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό. Επίσης θα σας ανακουφίσει αν έχετε πεπτικές διαταραχές όπως δυσκοιλιότητα.
  4. Την συμβολή στην υγεία του δέρματος, καθώς βοηθά στο να απαλλαγούμε από σπυράκια, διατηρώντας καθαρή και λαμπερή την επιδερμίδα μας.

Σας προτείνω ιδιαιτέρως αυτή την εποχή να προσθέσετε τον κουρκουμά στην μαγειρική σας, ή ακόμα και στο τσάι σας ως πρόληψη για την υγεία σας. Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε την πολύ οφέλιμη αγιουρβεδική, διατροφική πρόταση του Golden Milk.

Sharing is caring!Access my 10 easy tips
for living a vibrant, healthy, joyful life.

Here is a gift for you to make you feel great. Write your email here and I will send you my 10 tips for vibrant health. You will also receive my newsletter with news, tips, events, suggestions and inspirations for better living. *Your contact information will not be shared or used for any other purpose*

Your Name...
Your Last Name
Your Email...
x