Φυσική θεραπεία για τον πονόλαιμο με Κουρκουμά

Αυτή την εποχή μπορεί να ταλαιπωρηθούμε από τον βήχα και τον πονόλαιμο. Σε αυτή την περίπτωση η φύση, για άλλη μια φορά, μπορεί να μας βοηθήσει προσφέροντας απλόχερα τα “φάρμακά” της και απαλλάσσοντάς μας από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Συγκεκριμένα ο κουρκουμάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικές γαργάρες και είναι πολύ αποτελεσματικός λόγω των αντιοξειδωτικών, αντισηπτικών, αντιβακτηριδιακών και αντιφλεγμονώδων ιδιοτήτων του.

Για τις γαργάρες θα χρειαστείτε:

– 250 ml χλιαρό νερό

– 1 κ.σ. κουρκουμάς

– ½ κ.σ. θαλασσινό αλάτι

Ανακατέψτε, κάντε γαργάρες και η ανακούφιση θα έρθει σύντομα.


Ο κουρκουμάς θεωρείται από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα ως ένα από τα καλύτερα φαρμακευτικά μπαχαρικά και αξιοποιείται σε μεγάλο βαθμό στην Αγιουρβέδα.

Κάνοντας μια συνοπτική αναφορά στα βασικότερα οφέλη του στην υγεία μας συναντάμε:

  1. Την αποτοξίνωση του ήπατος
  2. Την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
  3. Την ρύθμιση της πέψης ειδικά αν προστεθεί σε ροφήματα καθώς αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό. Επίσης θα σας ανακουφίσει αν έχετε πεπτικές διαταραχές όπως δυσκοιλιότητα.
  4. Την συμβολή στην υγεία του δέρματος, καθώς βοηθά στο να απαλλαγούμε από σπυράκια, διατηρώντας καθαρή και λαμπερή την επιδερμίδα μας.

Σας προτείνω ιδιαιτέρως αυτή την εποχή να προσθέσετε τον κουρκουμά στην μαγειρική σας, ή ακόμα και στο τσάι σας ως πρόληψη για την υγεία σας. Μπορείτε ακόμα να δοκιμάσετε την πολύ οφέλιμη αγιουρβεδική, διατροφική πρόταση του Golden Milk.

Share
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Mind your Mind

Αυτό είναι ένα podcast για εσάς! Εδώ μοιράζομαι μαζί σας τρόπους για να εμπνευστείτε, να παρακινηθείτε, να βελτιώσετε τον εαυτό σας.  

Listen now