Γιατί είναι καλό να πίνουμε χλιαρό λεμονόνερο το πρωί

Μία πολύ δημοφιλής πρακτική της Αγιουρβέδα, η οποία προτείνεται μέχρι και σήμερα από τους ειδικούς στον τομέα της διατροφής, είναι το πρωινό ξεκίνημα πίνοντας χλιαρό λεμονόνερο.  Είναι εντυπωσιακό πώς κάτι το τόσο απλό μπορεί να κρύβει πολλαπλά οφέλη! Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία κούπα χλιαρό νερό και τον χυμό από μισό λεμόνι.

Ας δούμε όμως τι ακριβώς κερδίζουμε, υιοθετώντας αυτή την πρωινή συνήθεια.

  • Το λεμόνι έχει φυσική αντιβακτηριακή, αντισηπτική και επουλωτική δράση. Εντάσσοντας το στην πρωινή μας ρουτίνα, κάνουμε πρόληψη έναντι στα κρυολογήματα του χειμώνα και καταπολεμάμε τις φλεγμονές που δημιουργούνται .
  • Είναι πλούσια σε βιταμίνη C για επιπλέον προστασία του ανοσοποιητικού μας συστήματος.
  • Ο χυμός από το λεμόνι εξισορροπεί το PH στο σώμα μας έχοντας αλκαλική επίδραση μόλις καταναλωθεί.Water-Lemon 2
  • Πίνοντας χλιαρό λεμονόνερο το πρωί, θα προετοιμάσετε το στομάχι σας για την καλή λειτουργία του μέσα στο υπόλοιπο της ημέρας. Λόγω των χωνευτικών ιδιοτήτων του λεμονιού, τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως η καούρα, ανακουφίζονται. Βοηθάτε επίσης τη λειτουργία του εντέρου, ενώ εάν έχετε πρήξιμο στην κοιλιά θα παρατηρήσετε επίσης ότι συμβάλλει στην μείωσή του. Αυτό συμβαίνει γιατί τα λεμόνια περιέχουν κιτρικό οξύ το οποίο αλληλεπιδρά με τα ένζυμα και τα οξέα που διεγείρουν την πέψη των τροφίμων.
  • Συμβάλλει στον καθαρισμό του οργανισμού από τις τοξίνες και έχει ήπια διουρητική δράση. Μετά από λίγες εβδομάδες κατανάλωσης θα παρατηρήσετε και την επιδερμίδα σας να λάμπει και να έχει πιο υγιή όψη.
  • Ακόμα και η μυρωδιά από το λεμόνι έχει ευεργετική δράση καθώς ηρεμεί το νευρικό σύστημα.  Το χλιαρό νερό στο λεμονόνερο θα αναδείξει το άρωμά του και έτσι θα ξεκινήσετε την ημέρα σας νιώθοντας πιο ήρεμοι, χωρίς άγχος, γεμάτοι ενέργεια και θετικότητα.

Αυτές οι τόσο απλές, ωφέλιμες πρακτικές μας θυμίζουν ότι οι λύσεις για ευεξία, καλή υγεία βρίσκονται στη φύση και σε μικρές αλλαγές που όλοι μπορούμε να κάνουμε. Το να περιπλέκουμε τα πράγματα δεν είναι παρά μία κακή συνήθεια της σύγχρονης εποχής.

Μέσα από την προσέγγιση του holistic wellness coaching και των διατροφικών συνεδριών με βάση την ayurveda σας δίνεται η δυνατότητα να ακολουθήσετε ένα απλό και αποτελεσματικό πλάνο ώστε να διορθώσετε τις ανισορροπίες, που αν υπάρχουν στη ζωή σας, σας εμποδίζουν από το να την απολαύσετε. Δείτε και άλλες προτάσεις που μπορούν να σας εμπνεύσουν εδώ.

Sharing is caring!Access my 10 easy tips
for living a vibrant, healthy, joyful life.

Here is a gift for you to make you feel great. Write your email here and I will send you my 10 tips for vibrant health. You will also receive my newsletter with news, tips, events, suggestions and inspirations for better living. *Your contact information will not be shared or used for any other purpose*

Your Name...
Your Last Name
Your Email...
x