Πράσινο Smoothie για Ενέργεια

Ένα από τα πιο υγιεινά σνακ που σας προτείνω να εντάξετε στην διατροφή σας είναι τα πράσινα smoothie, φτιαγμένα από ποιοτικές και φρέσκες πρώτες ύλες. Εκτός από πολύ νόστιμα, αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να καταναλώνετε λαχανικά, που είναι απαραίτητα για την ισορροπία των οργανικών λειτουργιών. Μπορείτε επιπλέον να τα καταναλώνετε σε περιόδους αποτοξίνωσης, ούτως ώστε να τροφοδοτείτε το σύστημά σας με όλα τα απαραίτητα ένζυμα και μεταλλικά στοιχεία.

Τα υλικά για την συνταγή που σας προτείνω, θα τα βρείτε πολύ εύκολα στα καταστήματα. Για ακόμα μεγαλύτερο όφελος, προτιμήστε βιολογικά λαχανικά και φρούτα. 

Υλικά

3 κούπες σπανάκι

1/2 κλωνάρι σέλινο (είναι προαιρετικό αλλά θα ενισχύσει με βιταμίνες το ρόφημα)

1 μικρό αγγούρι

6 φύλλα μαρουλιού

1 πράσινο μήλο

1⁄2 μάτσο μαϊντανό με το κοτσάνι

1-2 φύλλα φρέσκο βασιλικό (είναι προαιρετικό αλλά θα κάνει το smoothie σας ακόμα πιο εύγευστο και μυρωδάτο)

1/2 Χυμό lime

2 κουταλάκια του γλυκού λιναρόσπορο

1 1⁄2 φλιτζάνι νερό ( ή και λίγο παραπάνω ανάλογα με την υφή που επιθυμείτε)

Εκτέλεση

1. Στον κάδο του μπλέντερ προσθέστε το νερό, το μαρούλι, το σπανάκι, το σέλινο, το lime, τον μαϊντανό και το μήλο ακριβώς με αυτή την σειρά. Σε περιόδους ζέστης μπορείτε να προσθέσετε λίγο πάγο.

2. Αφού βεβαιωθείτε ότι το κλείσατε καλά, ανοίξτε το μπλέντερ και αυξήστε σιγά σιγά την ταχύτητα.

3. Ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα ή όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα, στην πυκνότητα επιθυμείτε.

Καταναλώστε το φρέσκο για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με το μείγμα βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων που μόλις δημιουργήσατε.

Καλή σας απόλαυση!

Sharing is caring!Access my 10 easy tips
for living a vibrant, healthy, joyful life.

Here is a gift for you to make you feel great. Write your email here and I will send you my 10 tips for vibrant health. You will also receive my newsletter with news, tips, events, suggestions and inspirations for better living. *Your contact information will not be shared or used for any other purpose*

Your Name...
Your Last Name
Your Email...
x