Για ό,τι θες να καταφέρεις… Απλά εμφανίσου!

Οτιδήποτε έχεις δημιουργήσει στην ζωή σου, το κατάφερες γιατί την ώρα που έπρεπε… ήσουν εκεί!

Ήσουν εκεί και συμμετείχες ενεργά την κατάλληλη στιγμή. Έτσι έχεις καταφέρει οτιδήποτε, πχ. στην δουλειά, στο μάθημα, στη διατροφή, στην προσωπική σου ζωή και στην προσωπική σου εξέλιξη. Η συμμετοχή σου είναι ο λόγος που μπορείς να θυμηθείς καλές εμπειρίες και πράγματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι υπερήφανος!

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσεις πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις εφαρμόζοντας την ιδέα: Για ό,τι θες να καταφέρεις… Απλά εμφανίσου!

Στο τέλος… το άθροισμα μετράει!

Για σκέψου…! Κάθε φορά που χρειάζεται να βρεθείς κάπου και να συμμετέχεις, το κάνεις πάντα με την ίδια διάθεση και όρεξη; Συνήθως, για όλους μας, κάποιες μέρες μας είναι ευκολότερο να συμμετέχουμε στο πρόγραμμά μας, και άλλες φορές είναι λιγότερο εύκολο.

Ειδικά τις ημέρες που είναι λιγότερο εύκολο, σου προτείνω να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου «το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι απλά να εμφανιστώ και να συμμετέχω με τον καλύτερο τρόπο που μπορώ εκείνη τη στιγμή. Να είσαι σίγουρος ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις εκείνη τη στιγμή, είναι αρκετό. Απόφυγε να το συγκρίνεις με αυτό που έκανες εχθές ή με κάποιο άλλο σενάριο, γιατί δεν ούτε έχει νόημα, ούτε σε βοηθά .

Αν αρχίσεις να εξετάζεις το πώς συμμετέχεις στις διαφορετικές πτυχές της ζωής σου, με γνώμονα να εμφανίζεσαι με πλήρη παρουσία, θα πετύχεις δύο εξαιρετικά πράγματα:

  • Πρώτον θα απαλλαγείς από την ανησυχία «εχθές τα πήγα καλύτερα, από ό,τι σήμερα». Θα απαλλαγείς γιατί θα σου είναι ξεκάθαρο ότι από την στιγμή που εμφανίστηκες και συμμετείχες με πλήρη παρουσία, το μεμονωμένο αποτέλεσμα της μίας ημέρας δεν έχει τόση σημασία. Συχνά υπερτιμούμε τι μπορούμε να καταφέρουμε σε μία μέρα, σε μία εβδομάδα ή σε έναν μήνα σηκώνοντας τον πήχη υπερβολικά ψηλά. Απλά εμφανίσου και κάνε το καλύτερο που μπορείς και η πρόοδος θα έρθει με μαθηματική ακρίβεια.
  • Το δεύτερο όφελος είναι ότι θα έχεις να συγκεντρωθείς σε ένα μόνο πράγμα. Ο νους σου, και κατ’ επέκταση το νευρικό σου σύστημα, λατρεύει να «βλέπει» μία ξεκάθαρη οδηγία και σκοπό! Τον ξεκουράζει. Κάθε δεδομένη στιγμή λοιπόν χρειάζεται μόνο να φέρνεις επίγνωση στο πώς κάνεις αυτό που κάνεις και να επιλέγεις την καλύτερη συμπεριφορά και στάση. Είσαι «εδώ» σώμα και πνεύμα; Είσαι «εδώ» μαζί με ποιες σκέψεις, με ποια διάθεση και με ποια πρόθεση;

Διάβασα πρόσφατα την εξής φράση: «το να περιμένεις την έμπνευση ή την όρεξη είναι η στρατηγική του ερασιτέχνη… απλά εμφανίσου και κάνε τη δουλειά!». Πράγματι έτσι είναι! Στο τέλος πάντα παίρνεις, αυτό που βγαίνει από το άθροισμα των επιλογών σου.

Στην πράξη


Είναι σίγουρο πως υιοθετώντας που μόλις διαβάσατε, θα παρατηρήσετε την θετική της επίδραση σε ό,τι κάνετε. Για να λειτουργήσει όμως στην πράξη, χρειάζεται να κάνετε μία έντιμη συμφωνία με τον ίδιο σας τον Εαυτό. Διότι κανείς δεν μπορεί πραγματικά να σου το επιβάλει ή να «σε πάρει από το χέρι» για να το κάνεις.

Ίσως να μην έχεις πάντα το περιθώριο να επιλέξεις πού βρίσκεσαι ως σώμα, αλλά μόνο εσύ μπορείς να επιλέξεις να συμμετέχεις με τον καλύτερο τρόπο που μπορείς εκείνη τη στιγμή. Να συμμετέχεις με ουσιαστικό τρόπο μέσα στην εμπειρία.

Σε ενθαρρύνω λοιπόν, να συμφωνήσεις με τον εαυτό σου, ότι θα δίνεις προσοχή στην στάση σου. Όχι μόνο σε ό,τι έχει να κάνει με δουλειά, αλλά και στο πώς συμμετέχεις την ώρα που είσαι σε μια παρέα ή χαλαρώνεις ή ξεκουράζεσαι. Να προσέχεις την στάση σου την ώρα που βρίσκεσαι σε ένα τραπέζι με άλλους. Επίσης την ώρα που δεν σε βλέπει κανείς! Πολύ σημαντικό αυτό, ιδίως στις ημέρες μας που αρκετά πράγματα γίνονται εξ’ αποστάσεως.

Για να αναφέρω ένα πιο συγκεκριμένο παράδειγμα, αν υποθέσουμε ότι έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις μία διατροφή, υιοθέτησε την συμπεριφορά που θα είχες, αν βρισκόταν μαζί σου ο ειδικός στον οποίον απευθύνθηκες για να σου βγάλει το πρόγραμμα. Είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις τους στόχους σου αν το κάνεις!  Το γνωρίζω καλά, γιατί αυτή η στάση με έχει υποστηρίξει για χρόνια… Εκανα την άσκησή μου στην γιόγκα σαν να ήταν ο δάσκαλός μου στην άκρη του δωματίου και με παρακολουθούσε.

Ό,τι κάνεις, κάνε το επειδή θυμάσαι την πρόθεσή σου. Εμφανίσου και εξυπηρέτησε τον δικό σου σκοπό σε ό,τι κάνεις και έτσι… θα πετύχεις τον σκοπό σου!

Καταλαβαίνεις λοιπόν πόση δύναμη έχεις; Είσαι ο δημιουργός κάθε σου επιτυχίας. Κάθε καλής σου εμπειρίας. Χρησιμοποίησε την δύναμή σου διαλέγοντας με επίγνωση ποιος θες να είσαι και πώς θες να συμμετέχεις, ιδίως εκεί όπου «δεν σε βλέπει κανείς», αλλά και στα πράγματα που δεν μπορεί να στα «επιβάλει» κανείς. Για ό,τι θες να καταφέρεις απλά εμφανίσου με τον καλύτερό σου Εαυτό, και άφησε το άθροισμα της κάθε καλής σου προσπάθειας να σε ανταμείψει.

Konstantinos Charantiniotis


Κλείστε θέση στα Event που ξεκινούν από Σεπτέμβριο

Online Μαθήματα Yoga και διαλογισμού
Σεμινάριο αυτοβελτίωσης: Νοο-τροπία

Διαβάστε επίσης αυτά τα άρθρα

Να είσαι έτοιμος για το καλύτερο χωρίς προσκόλληση σε προσδοκίες!
.
Μάθε τη φράση που θα βελτιώσει τον τρόπο που σκέφτεσαι
.
Πώς να απελευθερωθείς από περιοριστικές αντιλήψεις
.
Δημιουργικότητα: Πώς να την βρίσκεις όταν δεν έρχεται

Share

Ακολούθησε 10 εύκολα tips

για μία καθημερινότητα με ευεξία, αρμονία και καλή διάθεση

Σου κάνω δώρο έναν οδηγό με 10 tips που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και θα τον λάβεις αμέσως στο email σου. Θα λαμβάνεις επίσης σε εβδομαδιαία βάση άρθρα με προτάσεις για έμπνευση, βίντεο με πρακτικές καθώς και τα events που ετοιμάζω. Σε διαβεβαιώνω ότι τα στοιχεία σου δεν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό ούτε θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Mind your Mind

Αυτό είναι ένα podcast για εσάς! Εδώ μοιράζομαι μαζί σας τρόπους για να εμπνευστείτε, να παρακινηθείτε, να βελτιώσετε τον εαυτό σας.  

Listen now