Εναλλασσόμενη Αναπνοή – Μία απλή τεχνική χαλάρωσης

.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι κατά τις εργάσιμες ημέρες δεν υπάρχει χρόνος για χαλάρωση. Αν ανήκετε σε αυτούς ξανασκεφτείτε το!
.
Σίγουρα πέντε λεπτά μπορείτε να τα διαθέσετε για να εφαρμόσετε μία απλή & πολύ αποτελεσματική τεχνική αναπνοής, που θα ηρεμήσει τον νου σας & θα κατευνάσει το στρες. Η αναπνευστική τεχνική της Εναλασσομενης Αναπνοής μπορεί να γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για εσάς, που θα σας βοηθά να αποφορτίζεστε την στιγμή ακριβώς που το χρειάζεστε. 
.

Τα βήματα για την τεχνική Εναλλασσόμενης Αναπνοής είναι:

.

– Καθίστε αναπαυτικά με όρθιο κορμό, χωρίς να χαμηλώνετε το πηγούνι.
 
– Ακουμπήστε μαλακά το αριστερό χέρι πάνω στο γόνατο και φέρτε τον αντίχειρα του δεξιού χεριού δίπλα στο δεξί ρουθούνι.
 
– Κάντε μία εκπνοή και μετά κλείστε το δεξί ρουθούνι με τον αντίχειρα, όπως στην φωτογραφία.
 
– Κάντε εισπνοή από το αριστερό ρουθούνι.
 
– Κλείστε το αριστερό ρουθούνι με το μικρό δάχτυλο και τον παράμεσο (βλ. φωτογραφία), ανοίξτε το δεξί και κάντε εκπνοή.
 
– Κάντε εισπνοή από το δεξί, ανοίξτε το αριστερό (κλείνοντας αυτή την φορά το δεξί με τον αντίχειρα όπως πριν) και κάντε εκπνοή.
 
–  Επαναλάβατε για 5 λεπτά από το ένα ρουθούνι στο άλλο.

 
Η Εναλλασσόμενη Εκπνοή είναι πολύ δημοφιλής τρόπος αποφόρτισης που εφαρμόζουν όχι μόνο όσοι ασχολούνται με την Yoga, αλλά και επαγγελματίες από διάφορα σύγχρονα επαγγέλματα, για παράδειγμα πριν από στρεσογόνα meetings.
.
Το όνομά της στα Σανσκριτικά είναι Nadi Shodhana όπου Nadi σημαίνει κανάλι & Shodhana σημαίνει εξαγνισμός. Σας προτείνω όποτε νιώθετε πιεσμένοι εφαρμόστε την τεχνική και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε άμεσα. Επίσης αν την εντάξετε στην βραδινή σας ρουτίνα πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.
* Στο workshop «Breath for Life» που θα γίνει στις 18 Μαΐου θα εστιάσουμε στο πολύτιμο εργαλείο της αναπνοής. Θα δούμε μαζί πρακτικές απλές και μέσα από την καθοδήγηση που θα λάβετε θα κατανοήσετε πώς η ίδια σας αναπνοή σας επιτρέπει να ανεβάζετε την ενέργειά σας, να “καθαρίζετε” τον νου σας και να παρεμβαίνετε εξισορροπητικά όταν η ηρεμία σας διαταράσσεται. Σας περιμένω!
Share

Ακολούθησε 10 εύκολα tips

για μία καθημερινότητα με ευεξία, αρμονία και καλή διάθεση

Σου κάνω δώρο έναν οδηγό με 10 tips που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και θα τον λάβεις αμέσως στο email σου. Θα λαμβάνεις επίσης σε εβδομαδιαία βάση άρθρα με προτάσεις για έμπνευση, βίντεο με πρακτικές καθώς και τα events που ετοιμάζω. Σε διαβεβαιώνω ότι τα στοιχεία σου δεν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό ούτε θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Mind your Mind

Αυτό είναι ένα podcast για εσάς! Εδώ μοιράζομαι μαζί σας τρόπους για να εμπνευστείτε, να παρακινηθείτε, να βελτιώσετε τον εαυτό σας.  

Listen now