Καθαρίζοντας τον Νου

Πώς οι αμέτρητες, καθημερινές αποφάσεις και επιλογές σας κρατούν μακριά από τον στόχο σας

Έχετε αναλογιστεί ποτέ από πόσες επιλογές βομβαρδιζόμαστε διαρκώς στην εποχή που ζούμε; Αμέτρητα καταστήματα, προϊόντα και υπηρεσίες είναι άμεσα προσβάσιμα σε εμάς και εμείς καλούμαστε συνεχώς να  διαλέξουμε.

Πόσες φορές ενώ ξέρετε ποιος είναι ο στόχος σας και τι πραγματικά θέλετε, δεν προλαβαίνετε καν να σκεφτείτε  τα βήματα που χρειάζονται για να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας ;

Παρόλο που το να έχει κανείς πολλές επιλογές είναι προτέρημα, η υπερπληροφόρηση δημιουργεί χάος στον νου και στην καθημερινότητά του ανθρώπου.

Στη σύγχρονη εποχή καλούμαστε να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις για μικροπράγματα, με αποτέλεσμα να ξοδεύουμε εκεί τον χρόνο και την ενέργειά μας. Η πληθώρα τόσων επιλογών μας μπερδεύει, μας αγχώνει και εν τέλει μπορεί να να μας αποπροσανατολίζει από τις πραγματικές αποφάσεις που χρειάζεται να πάρουμε για δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για τη ζωή μας.

Μία ουσιαστική “πολυτέλεια” επομένως για τον σύγχρονο άνθρωπο, είναι να έχει την δυνατότητα να μπορεί να αφήνει χώρο στην σκέψη του και να συγκεντρώνεται μόνο σε ό,τι είναι σημαντικό για την υγεία, την ευτυχία και την εξέλιξή του.

Αν καθαρίσουμε τον νου μας από οτιδήποτε περιττό θα μπορέσουμε να διακρίνουμε,  πού έχει πραγματικά νόημα να επικεντρώσουμε την ενέργειά μας.

Είναι με άλλα λόγια ο τρόπος για να εστιάσουμε στις πραγματικές μας ανάγκες και να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.

Αποτοξίνωση από τις περιττές αποφάσεις

Έχετε αισθανθεί ποτέ εξαντλημένοι, μπερδεμένοι και τελικά αδρανείς; Όπως το σώμα έτσι και ο νους κουράζεται αρκετά. Αργούμε όμως να το αντιληφθούμε και εγκλωβιζόμαστε σε μια κατάσταση που εμποδίζει από το να φτιάξουμε ένα πλάνο επίτευξης των στόχων μας, πόσο μάλλον να το υλοποιήσουμε.

Μία καλή λύση είναι η εξής: να δημιουργήσετε χώρο στον νου σας για ουσιαστικές σκέψεις.

Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Το πρώτο βήμα για να πετύχετε το παραπάνω, μπορείτε να το κάνετε τώρα αμέσως, αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το κείμενο. Ρωτήστε τώρα τον εαυτό σας : “ποιος τομέας της ζωής μου χρειάζεται αποτοξίνωση από τους ατέρμονους κύκλους επαναλαμβανόμενων σκέψεων, που τελικά με οδηγούν σε λάθος αποφάσεις;”

Η πρώτη, αυθόρμητη απάντηση που σας ήρθε στο μυαλό είναι το σημείο απ’ όπου χρειάζεται να ξεκινήσετε το “ξεκαθάρισμα”.

Λύσεις και εργαλεία

Υπάρχουν μικρές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε ώστε να καθαρίσετε την σκέψη σας, να περιορίσετε με ορθό τρόπο τις επιλογές σας και να συγκεντρωθείτε στους πραγματικούς σας στόχους.

Κάποιες από αυτές είναι:

  • Ακολουθήστε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο ώστε να μην χαθείτε από τις αμέτρητες και ενδεχομένως λάθος επιλογές
  • Κάντε λίστα με όλα όσα είναι σημαντικά για εσάς και τα πραγματικά θέλω σας
  • Κάντε ένα μικρό ταξίδι ευεξίας έστω για 1 – 2 ημέρες
  • Κάντε διαλογισμό
  • Μάθετε να λέτε όχι σε οτιδήποτε είναι περιττό για εσάς και την ευτυχία σας
  • Κάντε καθημερινά κάτι μόνο για εσάς και την ευεξία σας
  • Απομακρυνθείτε για μία ώρα, σίγουρα την πιο βολική για εσάς,  την ημέρα από το κινητό και τον υπολογιστή

Ένας είναι επομένως ο τρόπος για να έρθετε σε επαφή με τις πραγματικές σας ανάγκες. Να καθαρίσετε τον νου σας.

Όσο πιο γρήγορα μάθετε τις τεχνικές και βρείτε τα μέσα για να το κάνετε, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσετε να κατακτήσετε τους στόχους σας, που θα σας οδηγήσουν σε μία καλύτερη ζωή.

Αν σας ενδιαφέρει να ξεκινήσετε την πρακτική σας στον διαλογισμό ή να εμβαθύνετε σε αυτήν που ήδη κάνετε,τον Φεβρουάριο επιστρέφει ανανεωμένος ο κύκλος σεμιναρίων Meditation: The Garden of Your Mind με νέες ενότητες.Οι θέσεις είναι περιορισμένες και κλέινουν γρήγορα! Σας περιμένω.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Οι πληροφορίες και το περιεχόμενο που παρέχεται σε αυτό το άρθρο ή σε οποιοδήποτε άλλο υλικό σε αυτήν την σελίδα δεν προορίζονται και δεν πρέπει να θεωρούνται ως ιατρική συμβουλή ούτε οι πληροφορίες υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική τεχνογνωσία ή θεραπεία.
Share

Ακολούθησε 10 εύκολα tips

για μία καθημερινότητα με ευεξία, αρμονία και καλή διάθεση

Σου κάνω δώρο έναν οδηγό με 10 tips που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και θα τον λάβεις αμέσως στο email σου. Θα λαμβάνεις επίσης σε εβδομαδιαία βάση άρθρα με προτάσεις για έμπνευση, βίντεο με πρακτικές καθώς και τα events που ετοιμάζω. Σε διαβεβαιώνω ότι τα στοιχεία σου δεν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό ούτε θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Mind your Mind

Αυτό είναι ένα podcast για εσάς! Εδώ μοιράζομαι μαζί σας τρόπους για να εμπνευστείτε, να παρακινηθείτε, να βελτιώσετε τον εαυτό σας.  

Listen now