Τα οφέλη της Φθινοπωρινής Αποτοξίνωσης

Γιατί ένα ολιστικό πρόγραμμα detox είναι ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχθείτε τον χειμώνα

Το Φθινόπωρο είναι από την φύση του εποχή αλλαγής και προετοιμασίας.

Σηματοδοτεί μία νέα αρχή και είναι η ιδανική περίοδος για να κάνουμε επανεκκίνηση και να υιοθετήσουμε νέες, καλές συνήθειες, αφήνοντας πίσω όλα όσα πια δεν μας υπηρετούν.

Είναι η σωστή στιγμή για να ξεφορτωθούμε τις τοξίνες και τα περιττά βάρη του καλοκαιριού που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα και στον νου μας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε ανάλαφροι και «καθαροί» να υποδεχθούμε τον βαρύ καιρό του χειμώνα.

Η φθινοπωρινή αποτοξίνωση μας βοηθά να ρίξουμε τους ρυθμούς, να ηρεμήσουμε την “φωτιά” του καλοκαιριού που υπάρχει μέσα μας και να αναζωογονηθούμε στρέφοντας τις ενέργειες προς τα “έσω”.

Αυτό το καταφέρνει ενισχύοντας τους φυσικούς μηχανισμού καθαρισμού του σώματος οι οποίοι καμιά φορά επιβραδύνουν την λειτουργία τους, λόγω του έντονα τοξικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε.

Πολύ σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε μία ολιστική προσέγγιση στην αποτοξίνωση που συνδυάζει την κατάλληλη διατροφή, με την ευεργετική πρακτική της Yoga, τις αναπνευστικές ασκήσεις και τον διαλογισμό.

Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να κάνουμε ταυτόχρονα την φυσική, συναισθηματική και πνευματική μετάβαση που χρειαζόμαστε, ώστε να πραγματοποιήσουμε θετικές αλλαγές στην διατροφή, στον τρόπο σκέψης, αλλά και στην ζωή μας γενικότερα.

Αποβάλλουμε το περιττό -μεγιστοποιούμε την απόδοση μας

Φέρτε στον νου σας τον αγαπημένο σας προσωπικό χώρο, για παράδειγμα το υπνοδωμάτιο ή το γραφείο σας. Είναι ο χώρος μέσα στον οποίο νιώθετε όμορφα, ξεκουράζεστε, αλλά παράλληλα αισθάνεστε δημιουργικοί και αποτελεσματικοί.

Τι θα συμβεί αν για κάποιον λόγο γεμίσει με σκουπίδια και περιττά πράγματα; Θα πάψετε να νιώθετε ήρεμα, όμορφα, θα χάσετε την συγκέντρωσή σας και θα αποδιοργανωθείτε.

Τόσο το σώμα όσο και ο νους μας είναι χώροι, που όταν τους διατηρούμε καθαρούς, αισθανόμαστε γεμάτοι ενέργεια, ζωτικότητα, ευεξία και δημιουργικότητα.

Ειδικά πριν από τον χειμώνα, χρειάζεται να δώσουμε την ευκαιρία στο σύστημά μας (σε σώμα και νου) να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις του, να αποφορτιστεί και να επαναφορτιστεί.

Ακολουθώντας μία ολοκληρωμένη φθινοπωρινή αποτοξίνωση, θα μπορέσετε να καθαρίσετε το σωματικό σας χώρο από τις τοξίνες που μπλοκάρουν τον μεταβολισμό και την ομαλή λειτουργία του και ταυτόχρονα τον νοητικό σας χώρο, εξαλείφοντας οτιδήποτε μπλοκάρει την σκέψη και την πνευματική σας διαύγεια.

Έτσι θα έχετε κάνει το καλύτερο δώρο προς τον εαυτό σας.

Θα έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα για να υποδεχθείτε έναν δημιουργικό χειμώνα όπου η απόδοσή σας θα λειτουργεί στον μέγιστο βαθμό, ενώ παράλληλα θα έχετε θωρακίσει την υγεία σας και ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Τέλος, μέσα από όλη αυτή την ευεργετική διαδικασία αποφόρτισης και επαναφόρτισης,θα καταφέρετε να συνδεθείτε με τη δύναμη που υπάρχει μέσα σας ώστε να αναδείξετε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Δείτε εδώ διάφορες προτάσεις και εμπνεύσεις που μπορούν να σας υποστηρίξουν σε αυτό το μεταμορφωτικό ταξίδι.

Sharing is caring!

Tags:
,


Access my 10 easy tips
for living a vibrant, healthy, joyful life.

Here is a gift for you to make you feel great. Write your email here and I will send you my 10 tips for vibrant health. You will also receive my newsletter with news, tips, events, suggestions and inspirations for better living. *Your contact information will not be shared or used for any other purpose*

Your Name...
Your Last Name
Your Email...
x