Συλλογισμοί: Flow State #29 Νοεμβρίου 2021

Καλή εβδομάδα,

Μπαίνω σε Flow State σημαίνει ότι λειτουργώ με καλή ροή. Λειτουργώ με έμπνευση και δημιουργικότητα. Με αρμονική συμμετοχή των δυνάμεών μου σε αυτό που κάνω και χωρίς άγχος. Τελικά πετυχαίνω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτό με κάνει να αισθάνομαι υπέροχα.
Ο όρος “καλή ροή” ή “flow state” προέρχεται από την Ψυχολογία και πλέον έχουν γίνει αρκετές μελέτες σχετικά με το τι σε βοηθά να μπαίνεις σε αυτή και τι σε εμποδίζει να την βιώνεις.

Όλα όσα θα διαβάσεις σε αυτό το “γράμμα” θα σε βοηθήσουν να μάθεις να μπαίνεις σε καλή ροή. Σου προτείνω σήμερα να ρίξεις μία ματιά σε όλες τις προτάσεις και κάθε μέρα να επιλέγεις να εφαρμόσεις κάτι. Αυτό που για εσένα αυτή την στιγμή είναι πιο προσιτό και θα σε βοηθήσει να λειτουργείς σε καλή ροή. Κράτησε αυτό το newsletter για να μπορείς να ανατρέχεις σε αυτό κατά την διάρκεια της εβδομάδας, και ενδεχομένως να δοκιμάσεις περισσότερες προτάσεις.

Ξεκίνα πρώτα από εδώ. Διάβασε ποια είναι τα “5 βήματα για καλή ροή και ευημερία”. Το άρθρο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τι είναι το Flow State και πώς να ξεκινήσεις να καλλιεργείς την ικανότητά σου να μπαίνεις σε αυτό.

Αυτή την εβδομάδα…


To quote της εβδομάδας
“Flow state: H κατάσταση όπου συμμετέχεις πλήρως σε μία δραστηριότητα. Το εγώ απουσιάζει. Ο χρόνος ρέει αρμονικά. Κάθε σου δράση, κίνηση, σκέψη αναδύεται με αρμονική συνέχεια από την προηγούμενη, σαν ένα μουσικό κομμάτι τζαζ. Συμμετέχει ολόκληρη η ύπαρξη σου και αξιοποιούνται στο έπακρο όλες σου οι ικανότητες».

Mihaly Csikszentmihalyi, Διδάκτορας Ψυχολογίας

Αυτός είναι ο επίσημος ορισμός του Flow State. Στοχάσου πότε έχεις βιώσει κάτι ανάλογο και θυμίσου ότι αποδεδειγμένα μπορείς να το βιώνεις σε κάθε σου δραστηριότητα.

–> Το podcast της εβδομάδας

“5 «μαθήματα καλής ζωής» που τα παιδιά γνωρίζουν αλλά οι ενήλικες (συνήθως) ξεχνούν!”

Ακούστε το εδώ.

–> Το video της εβδομάδας

“Καθάρισε τον χώρο του νου”
Δείτε το εδώ

To podcast και το βίντεο που σου προτείνω, θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις εκείνες τις συνθήκες μέσα αλλά και έξω από εσένα, που θα σου επιτρέπουν να μπαίνεις σε καλή ροή.

Παρακάτω θα βρεις επίσης το νέο μου podcast και το νέο μου βίντεο. Ανακάλυψε ποιες είναι οι καινούργιες προτάσεις και θέματα που μοιράζομαι και πώς μπορούν να σε υποστηρίξουν.
.

Δείτε, εμπνευστείτε, απολαύστε!
.

–> Θες δυνατό και υγιή εγκέφαλο; Δες πώς!

Bοηθάς τον εγκέφαλό σου να παραμένει νέος, ξεκούραστος και υγιής; Αυτό το βίντεο θα σε βοηθήσει να το διαπιστώσεις! Mάθε 5 συνήθειες που είναι καλό να τις αναθεωρήσεις, αν τις κάνεις, για να βοηθήσεις τον εγκέφαλό σου να είναι λειτουργικός και “χαρούμενος” Η αλλαγή αυτών των συνηθειών είναι από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου σήμεραΔες το βίντεο εδώ. 

–> Προτεινόμενο Podcast

Αυτό τo podcast θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις ένα εμπόδιο που ίσως συναντάς καθημερινά. Είναι κάτι που ενδεχομένως σε εμποδίζει να βρεις το χαμόγελό σου και να μπεις σε καλή ροή. Ανακάλυψε τη συνήθεια που μερικές φορές τη θεωρούμε “ακίνδυνη”, στην πραγματικότητα όμως είναι… τοξική!
Ακούσε το επεισόδιο εδώ.

–>Πρόταση για πρακτική

Αφιέρωσε περίπου 10 λεπτά της ημέρας σου για να κάνεις μία πρακτική mindfulness που θα σε βοηθήσει να αφιερώνεσαι με πλήρη προσοχή σε κάποια δραστηριότητά σου. H άσκηση αυτή είναι μία καλή προπόνηση για να δυναμώσεις την συγκέντρωσή σου, για να γειωθείς και να αποφορτιστείς. Διάβασε πώς θα την κάνεις εδώ.

——-

Eίμαι πάντα εδώ για να μοιράζομαι καλές ιδέες και να σας υποστηρίζω στην “διαδρομή”

Κωνσταντίνος

Share

Ακολούθησε 10 εύκολα tips

για μία καθημερινότητα με ευεξία, αρμονία και καλή διάθεση

Σου κάνω δώρο έναν οδηγό με 10 tips που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και θα τον λάβεις αμέσως στο email σου. Θα λαμβάνεις επίσης σε εβδομαδιαία βάση άρθρα με προτάσεις για έμπνευση, βίντεο με πρακτικές καθώς και τα events που ετοιμάζω. Σε διαβεβαιώνω ότι τα στοιχεία σου δεν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό ούτε θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Mind your Mind

Αυτό είναι ένα podcast για εσάς! Εδώ μοιράζομαι μαζί σας τρόπους για να εμπνευστείτε, να παρακινηθείτε, να βελτιώσετε τον εαυτό σας.  

Listen now