Ημέρα 1

"Αναγνωρίζω για να Εξισορροπήσω"

Καλή αρχή! Από σήμερα ξεκινάς να κάνεις αλλαγές που θα φέρουν ισορροπία στην καθημερινότητά σου. 

Σήμερα λοιπόν, θα μάθεις κάτι πολύ σημαντικό. Θα μάθεις να παρατηρείς ποιες είναι οι δικές σου «σκανδάλες του στρες», πώς αντιδράς έως τώρα σε αυτές και ποιοι είναι οι αποτελεσματικότεροι τρόποι, που ταιριάζουν ειδικά σε εσένα,  για να ανταποκρίνεσαι από εδώ και στο εξής.

Να θυμάσαι πως ίσως να μην είναι πάντα στο χέρι σου το πότε θα εμφανιστεί το στρες, σίγουρα όμως μπορείς να κάνεις πράγματα για να αποφορτίζεσαι και να επανέρχεσαι στην καλή σου λειτουργία. Το πρώτο σημαντικό βήμα για να πετύχεις την απαλοιφή του στρες είναι να μάθεις να αναγνωρίζεις τι ακριβώς σου συμβαίνει ώστε να εξισορροπείς κατάλληλα την κατάσταση. Αυτό θα κάνεις σήμερα!

Ετοιμάσου να γνωρίσεις και να κατανοήσεις βαθύτερα τον εαυτό σου μαθαίνοντας τα «τεχνικά σου χαρακτηριστικά» Έχεις ήδη ανακαλύψει τον αγιουρβεδικό σου βιορυθμό (dosha) στο τεστ που μπορείς να κατεβάσεις εδώ (link)* και τώρα θα μάθεις πώς να τον εξισορροπείς. Αν δεν έχεις κάνει το τεστ, σου προτείνω να το κάνεις πριν δεις το βίντεο της πρώτης ημέρας.

Διάβασε παρακάτω τις πρακτικές της πρώτης ημέρας. Είναι απλές και εύκολες. Εσύ αποφασίζεις μέσα στην ημέρα σου πώς θα κατανείμεις τον χρόνο σου για να τις κάνεις. Μείνε με συνέπεια πάνω στον στον στόχο σου, πάνω απ’ όλα όμως διασκέδασέ το 🙂 

Σύνοψη της Ημέρας:

Οι "ανακαλύψεις" της πρώτης ημέρας

1.

Το πρώτο βίντεο που θα παρακολουθήσεις έχει τίτλο: “Η Αρχή μίας Θετικής Αλλαγής”.

Όλα όσα ακούσεις, σκοπό έχουν να σε βοηθήσουν να αναγνωρίζεις τις δικές σου «σκανδάλες» του στρες. 

Θα πάρεις πληροφορία που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις σε λειτουργικό επίπεδο πώς συγκεκριμένα πράγματα ή καταστάσεις μπορεί να σου προκαλούν στρες, και πώς σου ταιριάζει καλύτερα να ανταποκριθείς προκειμένου να το εξισορροπήσεις.

2.

Θα κάνουμε μαζί μία πρακτική yoga που θα σε βοηθήσει να φέρεις σε ισορροπία τον Νου και  το Σώμα σου.

Ιδανικά σου προτείνω να την κάνεις πρωινή ώρα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό τότε κάνε την όποια ώρα προτιμάς.

Χάρισε αυτό τον χρόνο σαν δώρο στον εαυτό σου. 

3.

Κατέβασε εδώ τον πίνακα παρατήρησης των Gunas. 

4.

Για 10 – 15 λεπτά στοχάσου πάνω στην πληροφορία που πήρες σήμερα σχετικά με το πώς λειτουργεί η φύση σου. Όλα όσα έμαθες σήμερα για τα doshas και τα 3 Gunas είναι ένας τρόπος για να μπορείς να παρατηρείς και να μαθαίνεις συνεχώς τον εαυτό σου καλύτερα.

Κράτησε σημειώσεις πάνω σε ό,τι θεωρείς χρήσιμο να εμπεδώσεις. Γράψε τους δικούς σου στοχασμού και σημείωσε πώς μπορείς να εφαρμόσεις αυτή την νέα γνώση μέσα στην καθημερινότητά σου, και έτσι να κάνεις την αρχή μίας θετικής αλλαγής.  

Σου προτείνω επίσης από σήμερα και μέχρι το τέλος του προγράμματος, κάθε φορά που παρατηρείς το στρες να εκδηλώνεται με κάποιο τρόπο στο σώμα σου, στον νου ή στην συμπεριφορά σου να κρατάς σημείωση σχετικά με το πώς εμφανίζεται. Είναι καλό επομένως να έχεις το σημειωματάριο σου μαζί σου, όπου βρίσκεσαι.

Checklist

 Παρακολούθησα το βίντεο “Η Αρχή μίας Θετικής Αλλαγής”

  Έκανα πρακτική yoga για “Ισορροπία Νου και Σώματος”.

  Συμπλήρωσα τον πίνακα παρατήρησης των Gunas

  Έκανα την πρακτική της ημέρας

“H γαλήνη έρχεται από μέσα σου. Μην την ψάχνεις κάπου έξω από εσένα”

Ακολούθησε 10 εύκολα tips

για μία καθημερινότητα με ευεξία, αρμονία και καλή διάθεση

Σου κάνω δώρο έναν οδηγό με 10 tips που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι υπέροχα. Κάνε εγγραφή στο newsletter μου και θα τον λάβεις αμέσως στο email σου. Θα λαμβάνεις επίσης σε εβδομαδιαία βάση άρθρα με προτάσεις για έμπνευση, βίντεο με πρακτικές καθώς και τα events που ετοιμάζω. Σε διαβεβαιώνω ότι τα στοιχεία σου δεν χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό ούτε θα διαμοιραστούν σε τρίτους.

Mind your Mind

Αυτό είναι ένα podcast για εσάς! Εδώ μοιράζομαι μαζί σας τρόπους για να εμπνευστείτε, να παρακινηθείτε, να βελτιώσετε τον εαυτό σας.  

Listen now