Η Τέχνη της Επικοινωνίας και Μεταδοτικότητας στην Διδασκαλία της Γιόγκα

30hrs Advanced Teacher Training/Continuous Education

 

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει έναν δάσκαλο της yoga να εξελιχθεί; Είναι πολλά. Σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά είναι η ικανότητα να περνά το μήνυμά του ξεκάθαρα.

Σε αυτή την μοναδική εκπαίδευση, θα πάρετε τα εργαλεία για να φτάσετε την τέχνη της διδασκαλίας σας, σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Το πρόγραμμα συνδυάζει την φιλοσοφία της yoga, με την ψυχολογία της επικοινωνίας και τις τεχνικές NLP.

Ο κάθε άνθρωπος έχει έναν διαφορετικό χάρτη του κόσμου. Εσύ ως δάσκαλος μπορεί να έχεις πάθος γι’ αυτό που κάνεις και να θες να περάσεις το μήνυμά σου για να βοηθήσεις τους μαθητές σου. Τελικά όμως το μήνυμα περνάει αποτελεσματικά όπως εσύ θα ήθελες;

Σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα μάθετε πώς να μετατρέπετε την αρχαία φιλοσοφία σε λόγια εύπεπτα, πρακτικά και σε άμεση σχέση με ζητήματα της καθημερινότητας του σύγχρονου ανθρώπου.

Επιπλέον θα δείτε τον τρόπο να ενσωματώσετε το μήνυμά σας μέσα στις οδηγίες τοποθέτησης και ευθυγράμμισης που δίνετε στην τάξη σας. Έτσι οι ανατομικές οδηγίες μπορούν να εμπεριέχουν μέσα τους την φιλοσοφία, χαρίζοντας στον ασκούμενο μία βαθύτερη κατανόηση και εμπειρία. Ως αποτέλεσμα οι μαθητές σας θα εμπνέονται και θα εντάσσουν στοιχεία από την διδασκαλία σας, στην καθημερινότητά τους.

Αν κάποιες φορές βρίσκετε τον εαυτό σας χωρίς έμπνευση ή στερημένο από ιδέες, η εκπαίδευση αυτή θα σας μάθει πώς να ανασκαλεύετε τις ιδέες και να παράγετε νέες .

Πάνω απ’ όλα να τις βάζετε σε σειρά ώστε αυτό που θα παρουσιάσετε, να έχει αποτελεσματική επίδραση στους ασκούμενους.

Πώς θα πετύχουμε τον στόχο μας

Στην εκπαίδευση αυτή θα χρησιμοποιήσουμε τα εξής δύο βασικά κείμενα:

 • Το Yoga Sutras του Patanjali, το πιο σημαντικό κείμενο που ορίζει την Yoga γραμμένο μεταξύ 2ου και 4ου αιώνα.
 • Το Spanda kārikās του φιλοσόφου Vasugupta, ένα πολύ σημαντικό ταντρικό κείμενο του 9ου αιώναεπικεντρωμένο στη φύση του πρωταρχικού παλμού (spanda) της ανώτερης συνείδησης που δημιουργεί το παν.

Και τα δυο αυτά κείμενα μας πληροφορούν τόσο για το πρακτικό όσο και για το φιλοσοφικό μέρος της Hatha Yoga.

Μέσα από αυτά τα δύο συγγράμματα θα χρησιμοποιήσουμε επιλεγμένους στίχους που έχουν γραφτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια ως σημείο αναφοράς, και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτούς με τρόπο που:

 • να κάνει νόημα σχετικά με την σημερινή εποχή και την καθημερινότητά μας
 • να δημιουργείται πρακτικό ενδιαφέρον στον μαθητή στην yoga τόσο στο σώμα όσο και στο νου
 • οι πληροφορίες αυτές να γίνονται μήνυμα κατά την τοποθέτηση μέσα στην θέση και στην ανατομία της

Επιπλέον θα εστιάσουμε στον τρόπο παρουσίασης/διδασκαλίας από την θέση του δασκάλου και θα ενδυναμώσουμε αυτή την δεξιότητα (presentation skills).

Αυτό θα το προσεγγίσουμε με δύο τρόπους: Με το πώς μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την γλώσσα, αλλά και με το πώς μπορείς να χρησιμοποιείς αποτελεσματικά την μη λεκτική επικοινωνία (γλώσσα σώματος, τονικότητα φωνής, επιλογή λέξεων) κατά την διάρκεια της τάξης σου.

Έτσι ως δάσκαλοι θα δημιουργείτε καλύτερη εν-τύπωση στους μαθητές σας.

Το training έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η φιλοσοφία να γίνει βιωματική εμπειρία, ούτως ώστε να έχει απευθείας αντανάκλαση και επίδραση μέσα στην θέση αλλά και στην ζωή του μαθητή.

Για τον λόγο αυτό θα σας καθοδηγήσω σε πρακτικές και μέσα από την asana , θα καταλάβετε ακριβώς πώς περνάει το λεκτικό και μη λεκτικό μήνυμα, δίνοντας νέο νόημα στην διδασκαλία σας.

Ως δάσκαλοι θα εξελίξετε τον τρόπο επικοινωνίας σας με τους μαθητές σας αλλά και τον τρόπο που λειτουργείτε ως μεταλαμπαδευτές μίας γνώσης. Πάνω απ’ όλα μέσω της «γλώσσας του δασκάλου» θα μπορείτε να επηρεάσετε το άμεσο, κοντινό σας περιβάλλον θετικά.

Διάρθρωση και δομή προγράμματος

Σκοπός είναι κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης θα διαμορφώσουμε ένα υποστηρικτικό και επιμορφωτικό περιβάλλον, για την εξέλιξη όλων των συμμετεχόντων.

Με βάση αυτό η δομή του προγράμματος έχει ως εξής:

Θα κάνουμε τέσσερις 6ωρες συναντήσεις σε δύο Σαββατοκύριακα στον χώρο των Evergreen Yoga Studios Βαλτετσίου 50-52, Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα:

Σάββατο 25/1

Κυριακή 26/1

Σάββατο 1/2

Κυριακή 2/2

 Ώρες:  09:00 – 16:00* με ενδιάμεσο διάλειμμα 12:00 – 13:00

Επιπλέον την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου θα συναντηθούμε στις ώρα 18:00 – 20:30 για να δούμε την πρόοδο των εργασιών και των ασκήσεων που θα σας έχουν ανατεθεί για εκείνη την εβδομάδα.

Οι ασκήσεις αυτές θα σας βοηθήσουν να φιλτράρετε την πληροφορία και θα αναλυθούν σε κύκλους συζητήσεων μεταξύ του γκρουπ με σκοπό:

Τι θα αποκομίσετε και ποιο θα είναι το κέρδος σας

 • Να δημιουργήσετε θεματολογία τάξης μέσω της φιλοσοφίας, κάνοντας εξάσκηση στα sutras που θα εξετάσουμε
 • Να εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο η επιλογή σας μπορεί να παρουσιαστεί πιο επιδέξια μέσω της χρήσης μη λεκτικής και λεκτικής επικοινωνίας
 • Να ακούσετε πώς οι άλλοι εισπράττουν το μήνυμά σας
 • Να κατανοήσετε πώς να δημιουργείτε τάξεις με νόημα και ουσία
 • Την ευκαιρία να δουλέψετε μέσα σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που απαρτίζεται από ανθρώπους με όρεξη για μάθηση και δημιουργία
 • Τελικά να βρείτε τη φωνή του δασκάλου μέσα σας και να εκφράζεστε αποτελεσματικά και με επιτυχία. Να μεταδίδετε την γνώση παρακινώντας και άλλους να ζήσουν μια ζωή με νόημα

Θα χαρώ να σας δω και να μοιραστούμε αυτή την όμορφη εκπαιδευτική εμπειρία.

Πληροφορίες 

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε δασκάλους yoga . Αποτελεί επίσης μέρος της εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα των 300 ωρών των Evergreen Yoga Studios.
 
Κόστος Συμμετοχής: 380€
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

H δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη. Επικοινωνήστε για να κατοχυρώσετε την κράτησή σας εδώ:

evergreenyogastudios@gmail.com
www.evergreenyogastudios.com
Τηλ. 6980 882888

Sharing is caring!Access my 10 easy tips
for living a vibrant, healthy, joyful life.

Here is a gift for you to make you feel great. Write your email here and I will send you my 10 tips for vibrant health. You will also receive my newsletter with news, tips, events, suggestions and inspirations for better living. *Your contact information will not be shared or used for any other purpose*

Your Name...
Your Last Name
Your Email...
x