Τι είναι η Anusara Yoga

March 2019

Η Anusara είναι ένας εκλεπτυσμένος και με επιστημονική βάση κλάδος της Hatha yoga ο οποίος, με έναν μοναδικό τρόπο, ενσωματώνει στην πρακτική βαθιές πνευματικές διδασκαλίες και ακριβείς αρχές ευθυγράμμισης. Στην καρδιά της Anusara yoga βρίσκονται οι αρχές που επιβεβαιώνουν την ύπαρξή της: το «Άνοιγμα προς την Χάρη» και η «Ευθυγράμμιση με το ανώτερο». Η Anusara yoga παρέχει στους μαθητές, γερά θεμέλια όσον αφορά την αρχαία μη διπλή Ταντρική φιλοσοφία του Kashmir Shaivism. Η Anusara αναγνωρίζει και τιμά τις πολλές ρίζες της που απλώνονται στην τέχνη και στην επιστήμη της yoga, η οποία εξαπλώνεται μέσα στα χιλιάδες χρόνια εξέλιξής της. Κάθε μία ρίζα, εμπλουτίζει το παρόν και προσθέτει βάθος και ποικιλία στην πρακτική.

Η Anusara είναι επίσης μία κοινότητα μαθητών και δασκάλων, που συνδέονται βαθιά με την καρδιά της yoga. Η έμφασή της στην ενσωμάτωση της «Χάρης» και οι βαθυστόχαστες φιλοσοφικές της διδασκαλίες, είναι σχεδιασμένες ούτως ώστε να ανοίξουν την καρδιά του μαθητή στις δυνατότητες της ζωής, δημιουργώντας δόνηση σε σώμα, νου και πνεύμα. Ως εκ τούτου, η Anusara γίνεται ένας οδηγός ευθυγράμμισης για την ζωή σου, εντός και εκτός του mat.

Η Anusara School of Hatha Yoga είναι η διεθνής σχολή που διδάσκει και προωθεί την πρακτική της Anusara yoga. Είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση, που διοικείται από δασκάλους και από ένα εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο. Αποτελείται από διάφορες Λειτουργικές Ομάδες και επιτροπές οι οποίες εποπτεύουν την διοίκηση. Δεν υπάρχει ένας ηγέτης ή ένας κεντρικός πνευματικός δάσκαλος, αντιθέτως αντλεί τις δυνάμεις της, μέσα από την συλλογική προσπάθεια της κοινότητα της Anusara yoga .

Τι κάνει την Anusara τόσο ξεχωριστή;

Η Anusara yoga εμπνέει μέσα από θεματικές που εκφράζουν την ζωή. Οι δάσκαλοι της Anusara πλέκουν σε κάθε τάξη ένα κεντρικό εμπνευστικό θέμα, το οποίο βοηθά τους μαθητές να συνδέσουν την σωματική πρακτική με ένα βαθύ αίσθημα αυτοσεβασμού, ασφάλειας, κοινότητας, αφοσίωσης και αγάπης.

Η φιλοσοφία της Anusara υποστηρίζει ότι το «Ανώτερο» σαν φύση και έκφραση είναι παρόν σε όλα τα πράγματα, και ως εκ τούτου, οι μαθητές της Anusara yoga αναζητούν και ευθυγραμμίζονται με το Θείο Καλό που υπάρχει σε όλα τα πράγματα, επιτρέποντας σε αυτό το καλό να πραγματοποιηθεί και καλλιεργηθεί μέσα τους και μέσα στους άλλους. Τα θέματα που χρησιμοποιεί έχουν συνήθως τις ρίζες τους σε τέτοιου τύπου και ανώτερα ιδανικά και βαθιές πνευματικές αρχές, οι οποίες εκφράζονται κατά τη διάρκεια της κάθε τάξης, καθιστώντας την πρακτική μία ευχάριστη και ταυτοχρόνως εμπνευστική εμπειρία.

Η Anusara yoga βασίζεται στην ευθυγράμμιση. Προωθεί την δημιουργική ελευθερία και την ατομικότητα, ενώ διδάσκει μέσω μίας συγκεκριμένης μεθοδολογίας που ονομάζεται: Καθολικές ή Συμπαντικές Αρχές Ευθυγράμμισης UPA’s™. Αυτές οι αρχές ευθυγράμμισης εφιστούν την προσοχή στην ιερότητα του φυσικού σώματος. Οι μαθητές μαθαίνουν πώς να ευθυγραμμίζουν σωστά το σώμα, καθώς επίσης πώς να αναπτύσσουν την δύναμη και την ζωτικότητά τους, αποκτώντας μία ξεκάθαρη κατανόηση του πώς δουλεύει το σώμα, προκειμένου να κατακτήσουν τις προκλήσεις της ζωής.

 

Η φιλοσοφία της Anusara yoga:

 Η Anusara yoga βασίζεται σε μία μη δυαδική Ταντρική φιλοσοφία, που μας διδάσκει ότι τα πάντα σε αυτό τον κόσμο αποτελούν ενσάρκωση της Ανώτατης Συνείδησης, η οποία στην ουσία της πάλλεται με συνειδητότητα και ευδαιμονία. Αυτή η φιλοσοφία εντάσσεται στην πρακτική, αναζητώντας πάντοτε την εγγενή καλοσύνη κάθε κατάστασης, προκειμένου να ανταποκρινόμαστε κατάλληλα σε ό,τι συμβαίνει στο παρόν. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την φιλοσοφία της Anusara ΕΔΩ.

Πώς είναι μία τάξη Anusara yoga;

Η μεθοδολογία που ακολουθείται αποκαλύπτει την έμφυτη καλοσύνη, την αξία και την ανώτατη φύση του μαθητή. Οι βαθιές πνευματικές της αρχές, καθιστούν την σωματική πρακτική πιο ολοκληρωμένη και πιο ικανοποιητική για κάθε μαθητή ανεξάρτητα από το επίπεδό του.

Κάθε τάξη περιλαμβάνει ένα κεντρικό θέμα και η υποστηρικτική ευθυγράμμιση του σώματος, τονίζει την έκφραση του θέματος μέσα από τις θέσεις. Αυτό το στοιχείο κάνει τις τάξεις να έχουν ροή, να είναι ασφαλείς και διασκεδαστικές. Οι δάσκαλοι της Anusara προέρχονται από ποικίλα υπόβαθρα και εμποτίζουν τις τάξεις με τις ιδέες τους και τις ατομικές τους εμπειρίες από την ζωή τους, προσδίδοντάς σε αυτές έναν χαρακτήρα πιο προσωπικό, με τον οποίο μπορεί κανείς να συσχετιστεί.

Οι τάξεις ξεκινούν με μία εισαγωγή στο κεντρικό θέμα και με ευθυγράμμιση προς το κέντρο, ενώ συχνά περιλαμβάνουν το μάντρα “OM” και την Επίκληση της Anusara. Στη συνέχεια ο δάσκαλος καθοδηγεί τους μαθητές πρώτα στο ζέσταμα και έπειτα σε προοδευτικές αλληλουχίες θέσεων. Μέσα από την σωματική, αλλά και από την «καλλιτεχνική» έκφραση των θέσεων, δίνεται έμφαση στο θέμα τάξης. Οι τάξεις οδηγούν τους μαθητές στο να νιώσουν βαθιά την αίσθηση της κάθε θέσης και αλληλουχίας, ούτως ώστε να ενοποιηθεί σώμα και νους, με την καρδιά και το πνεύμα. Μόλις η τάξη φτάσει στην θέση κορύφωσης, καταλήγει σε μία παρατεταμένη περίοδο ανάπαυσης ή διαλογισμού. Έτσι οι μαθητές φεύγουν από την τάξη αναζωογονημένοι, γεμάτοι έμπνευση.

Ποια είναι τα οφέλη της πρακτικής της Anusara yoga;
.

  • Οι τάξεις Anusara yoga θα σας εμπνεύσουν και θα σας ανεβάσουν.
  • Οι ακριβείς αρχές ευθυγράμμισης καθιστούν την πρακτική ασφαλέστερη για τους μαθητές όλων των επιπέδων.
  • Θα μάθετε πώς να αναγνωρίζετε την εγγενή σας καλοσύνη και πώς να βλέπετε την καλοσύνη στου άλλους.
  • Θα μάθετε να εμβαθύνετε στην πρακτική σας στην yoga με έναν τρόπο που θα ενισχύσει την σύνδεση με τον εαυτό σας και θα απελευθερώσει μέσα από το σώμα σας, την καλλιτεχνική σας έκφραση, προς τα έξω στον κόσμο.
  • Θα μάθετε πώς το άνοιγμα προς την Χάρη και η δημιουργία σταθερότητας θα σας υποστηρίξει κατά τις διάφορες προκλήσεις της ζωής, μέσα και έξω από την τάξη.
    .

Γιατί να γίνετε δάσκαλος της Anusara yoga;

H απόκτηση του διπλώματος του δασκάλου της Anusara yoga teacher αποτελεί μία πρόκληση που θα ανταμείψει τον μαθητή που ασχολείται σοβαρά με την yoga και αναζητά μία ποιοτική εκπαίδευση και υψηλού επιπέδου διδασκαλία.  Η σχολή Anusara School of Hatha Yoga, προσφέρει έναν πλούτο γνώσης και εξειδίκευσης που προέρχεται από μία ομάδα διαφορετικών δασκάλων, που ειδικεύονται στην βιο-μηχανική και στην φιλοσοφία της yoga. Το εύρος και το βάθος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για δασκάλους των 200 και 300 ωρών, υπερκαλύπτει τις γενικές προϋποθέσεις που θέτει η Yoga Alliance.

Η διαδικασία χορήγησης των διπλωμάτων διδασκαλίας της Anusara περιλαμβάνει τρία επίπεδα: Anusara-Elements™, Anusara-Inspired™, και Πιστοποιημένος δάσκαλος της Anusara – Certified Anusara Teacher.  Κάθε επίπεδο πιστοποίησης τιμά τους μαθητές στο μονοπάτι αυτό και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την μάθηση. Όσο μεγαλύτερη εμπειρία αποκτούν οι δάσκαλοι, τόσο αυξάνεται οι ικανότητά τους να διδάσκουν και να εμπνέουν αποτελεσματικά σε πολλαπλά επίπεδα .

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την τριπλή κλίμακα της διαδικασίας πιστοποίησης ΕΔΩ.

Εμποτίζοντας την σωματική πρακτική με μία βαθύτερη φιλοσοφική και πνευματική σύνδεση, οι δάσκαλοί μας μπορούν να συνδεθούν με τους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα: νοητικό, συναισθηματικό, πνευματικό και σωματικό. Ως εκ τούτου, η διαδικασία εκπαίδευσης της Anusara έχει αναδείξει μερικούς από τους πιο επιδέξιους και επαγγελματικά ενημερωμένους δασκάλους, που μπορεί να συναντήσει κανείς στην διεθνή κοινότητα της yoga.

Η Anusara School of Hatha Yoga αποτελεί την καρδιά της παγκόσμιας κοινότητας της yoga,  η οποία έχει δημιουργηθεί και διοικείται από μία διεθνή ομάδα δασκάλων που τιμούν την γενεαλογία της yoga. Mέσω αυτή της Σχολής, μαθητές και δάσκαλοι έχουν την μοναδική ευκαιρία, να πάνε την μάθηση και την πρακτική τους σε ένα βαθύτερο επίπεδο. Από τις μη δυαδικές φιλοσοφικές της ρίζες και την μεθοδολογία της που βασίζεται στην ευθυγράμμιση με την ζωή, έως την έμφαση που δίνουμε στο χτίσιμο μίας παγκόσμιας κοινότητας, η Anusara yoga αποτελεί έναν υγιή και πολύ διασκεδαστικό τρόπο, γεμάτο προκλήσεις, για να βρεις το ποιος είσαι, να ανακαλύψεις την ουσία σου και να δημιουργήσεις μία πλούσια ζωή γεμάτη νόημα.

Δείτε την επίκληση της Anusara ΕΔΩ. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Anusara Yoga και την μεθοδολογία της πατήστε ΕΔΩ.

Sharing is caring!Access my 10 easy tips
for living a vibrant, healthy, joyful life.

Here is a gift for you to make you feel great. Write your email here and I will send you my 10 tips for vibrant health. You will also receive my newsletter with news, tips, events, suggestions and inspirations for better living. *Your contact information will not be shared or used for any other purpose*

Your Name...
Your Last Name
Your Email...
x