Yoga & Detox Spring Retreat

Yoga & Detox Spring Retreat

May 05 2017

Yoga & Detox Retreat with Konstantinos Charantiniotis

Ανοιξιάτικο retreat 2016 – Elatos resort Παρνασσός

When: 5 May 2017 – 12:00
Where: Elatos Resort, Agoriani, Parnassos

Η άνοιξη είναι η εποχή που η φύση ξυπνά. Βοηθήστε το σώμα σας να ακολουθήσει!
Αποτοξινωθείτε! Ανανεωθείτε! Γεμίστε ενέργεια!

Για τη φύση η Άνοιξη είναι ο νέος χρόνος. Είναι η στιγμή που όλοι οι οργανισμοί “ξυπνάνε” για να υποδεχτούν τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου.

Αυτή την άνοιξη, βοηθήστε το σώμα σας να ακολουθήσει τη φυσική ροή της αλλαγής και της ενέργειας της φύσης, συμμετέχοντας στο ανοιξιάτικο retreat αποτοξίνωσης με τον Κωνσταντίνο Χαραντινιώτη.

Δραπετεύστε μαζί μας σε ένα τριήμερο στο Elatos resort στον Παρνασσό και ανανεώστε την ενέργειά σας. Μέσα από την φιλοσοφία και πρακτική της Yoga, τον διαλογισμό και την υγιεινή διατροφή αποτοξίνωσης θα προσφέρετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να αναπνεύσει και αναζωογονηθεί βαθιά.

Yoga & Detox Retreat with Konstantinos Charantiniotis

Συμμετέχοντας σε αυτό το ανοιξιάτικο retreat θα βιώσετε αυξημένη ενέργεια και καθαρότητα στον οργανισμό σας απαλλάσσοντας τον από “τα βάρη” του χειμώνα και τις συνήθειες του καθημερινού τρόπου ζωής στην πόλη.

Η vegan αποτοξινωτική διατροφή που ακολουθούμε για 21 μέρες* σαν προετοιμασία, θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε ακόμη περισσότερο αυτή την προσπάθεια και να απολαύσετε τα οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στον νου σας με αποτέλεσμα μεγάλη ευεξία και καλή διάθεση.

Το Elatos resort είναι η καλύτερη τοποθεσία για μια τέτοια εκδρομή. Μέσα στο πυκνό δάσος από έλατα όπου η ενέργεια της φύσης είναι πιο υψηλή και το οξυγόνο τόσο καθαρό είναι η ιδανικές συνθήκες για να ανανεωθείτε. Επιπλέον το resort προσφέρει υπηρεσίες και διαμονή πολύ υψηλού επιπέδου. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε χρήση της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας αλλά και να κλείσετε για τον εαυτό σας απολαυστικά μασάζ.

Φροντίστε το σώμα σας, φροντίστε τον εαυτό σας. Ανακαλύψτε τη δύναμη που κρύβεται μέσα σας.

Ο Κωνσταντίνος με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 15 χρόνια έχει βοηθήσει εκατοντάδες ανθρώπους να βιώσουν πολύ μεγάλα οφέλη σε σώμα και νου, συμμετέχοντας στα yoga-retreat και στα διατροφικά προγράμματα αποτοξίνωσης που οργανώνει.

Yoga & Detox Retreat with Konstantinos Charantiniotis

* Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη αυτού του retreat, με την δήλωση συμμετοχής θα σας δοθεί ένα αποτοξινωτικό πρόγραμμα διατροφής, το οποίο μπορείτε να ακολουθήσετε σαν προετοιμασία για 21 μέρες πριν από το σαββατοκύριακο του retreat..

 

Συμμετοχή

Έγκαιρη εγγραφή μέχρι της 5/4/2017: 260€

Εγγραφή από τις 6/4/2017: 290€

Σας περιμένω!

Γιατι Αποτοξινωση?

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τελευταία, παρέχοντας πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις και ακόμη περισσότερα οφέλη για την υγεία μας.  Αυτό το πρόγραμμα αποτοξίνωσης   ακολουθεί τις αρχές της Yoga και της Ayurveda οι οποίες  συγκεντρώνουν γνώση πολλών εκατοντάδων ετών και την σοφία που μας έχει προσφέρει η Μητέρα Φύση.

Χρησιμοποιούμε  επίσης γνώση και πληροφορίες από σύγχρονες έρευνες και σπουδές, με στόχο να βοηθήσουμε και να μεταμορφώσουμε το σώμα και το μυαλό μας, να δημιουργήσουμε μία γερή βάση, ώστε να ακολουθήσουν θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Το πρόγραμμα αποτοξίνωσης που θα ακολουθήσουμε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι κατάλληλο για όλους.

Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό και εξισορροπητικό για όσους αισθάνονται βάρος, χρόνια κόπωση, πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις, και αντιμετωπίζουν προβλήματα πέψης και στρες.

Με ποιο τροπο δουλευει

Βασικά, υπάρχουν 2 ειδών λόγοι για να κάνουμε νηστεία. Μπορούμε να νηστέψουμε είτε για πνευματικούς, είτε για σωματικούς λόγους, και οι δύο είναι εξίσου καλοί και χρήσιμοι.

Πνευματικά, η νηστεία μας βοηθάει να υπερβούμε τον εθισμό μας, και την προσκόλληση μας στο φαγητό και να συνειδητοποιήσουμε, ότι ο άνθρωπος σαν οργανισμός δεν ζει και εξελίσσετε απλά επειδή τρώει, αλλά από το πως τρώει. Το μυαλό, καθαρίζει και η πνευματική συνειδητότητα ενδυναμώνει. Απελευθερωμένος από το να πρέπει να ικανοποιήσει την πνευματική του πεινά, ο άνθρωπος, μπορεί να στρέψει την προσοχή του  στο να θρέψει το μυαλό και το πνεύμα.

Σωματικά, η νηστεία βοηθάει τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να καθαρίσει.

Η πλειονότητα των ασθενειών, προκύπτει από την αυτό-τοξικότητα του οργανισμού, και η νηστεία σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να δράσει ως θεραπεία με πολλαπλά οφέλη.

Δίνει επίσης στα όργανα του πεπτικού συστήματος, την δυνατότητα για την απαραίτητη ξεκούραση. Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε προκειμένου να πετύχουμε την απαραίτητη αποτοξίνωση είναι η πρακτική της Yoga, η pranayama, ο διαλογισμός και η σωστή διατροφή.

Αυτά έχουν την δύναμη και την ικανότητα να αντιμετωπίσουν, οποιαδήποτε ανισορροπία του φυσικού και του συναισθηματικού σώματος.

Διατροφη – Αφηστε την φυση να δουλεψει για εσας!

Η διατροφή έχει τεράστια επιρροή στο σώμα και στο μυαλό μας. Είμαστε το ‘αποτέλεσμα’ της τροφής μας και των σκέψεων μας.

Έχοντας επίγνωση της τροφής μας και συμβάλλοντας ενεργά στην απελευθέρωση των τοξινών από το σώμα μας, με νηστεία και άσκηση, κάνουμε το πρώτο βήμα, όχι μονό για καλύτερη υγεία, αλλά για την βελτιστοποίηση της γενικότερης λειτουργίας του οργανισμού και των επιπέδων της ενέργειάς μας.

Όταν το σώμα λειτουργεί συνεχώς σε ένα τοξικό εσωτερικό περιβάλλον, εξαιτίας του υψηλού στρες, και των επεξεργασμένων ουσιών (προϊόντα φαγητού), δημιουργείται η ιδεώδες κατάσταση για την ανάπτυξη ανεπιθύμητων  βακτηριδίων, βλεννωδών ιστών και φλογώσεων.
Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών θα σας κάνει να νιώσετε ένα αίσθημα ευεξίας και καθαρότητας.

Πλήρης σε θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά, η διατροφή αυτή θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αποβάλλει ότι το περιττό και τοξικό και αυτό γιατί η διατροφή που θα ακολουθήσουμε βασίζεται στην αλκαλικότητα των τροφών, συμβάλλοντας έτσι ιδιαίτερα  στον καθαρισμό/την αποφόρτιση  του συκωτιού.

Το μενού μας θα περιλαμβάνει χυμούς φρέσκων φρούτων και λαχανικών, σούπες, βρασμένα λαχανικά ή ελαφρώς μαγειρεμένα στον ατμό, ροφήματα με βότανα και καθαρό νερό!!!

Αυτό το πρόγραμμα αποτοξίνωσης  θα προσφέρει  πάρα πολλά οφέλη στον οργανισμό σας και θα συμβάλλει στην ξεκούραση όλων των οργάνων που είναι υπεύθυνα για τον καλό μεταβολισμό των τροφών!

H ασκηση - Yoga

Οι ασκήσεις (asana) στην yoga που θα κάνουμε και η διαδοχή τους,  είναι ειδικά επιλεγμένη, ώστε μέσω της πρακτικής να ενισχύσουμε την διαδικασία απομάκρυνσης τοξινών και ότι περιττού, από τα όργανά μας, τους μυς, τις αρθρώσεις μας, και την αποβολή τους από την λέμφο.

Αναπνευστικες Ασκησεις - Pranayama

Οι αναπνευστικές ασκήσεις (Pranayama), είναι ο πιο καλός μας σύμμαχος, όταν επιθυμούμε να φέρουμε την ηρεμία στο νου μας.

Χρησιμοποιώντας την αναπνοή σας, θα νιώσετε ασφαλής, γειωμένοι, καθ’ όλη την διάρκεια της αποτοξίνωσης που θα ακολουθήσουμε.

Η γιογική αναπνοή, θα σας χαρίσει ανανέωση και ηρεμία!!

Διαλογισμος

Η πρακτική του διαλογισμού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη, στην διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων, και στην απελευθέρωση του νου.

Θα σας βοηθήσει να έχετε μεγαλύτερη επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων σας, και να τα αντιμετωπίζετε χωρίς άρνηση και χωρίς προσκόλληση σε αυτά!
Η πρακτική και η τεχνική στην οποία θα εστιάσουμε  σε αυτό το retreat, θα μας βοηθήσει στην απομάκρυνση των αρνητικών και ‘τοξικών’ συναισθημάτων που μας βαραίνουν και που δεν αφήνουν το σώμα και το πνεύμα μας να εξελιχθεί.

Το Ημερησιο Προγραμμα

Η ημέρα μας θα ξεκινάει πριν την ανατολή του Ηλίου. Αυτήν την ώρα, η φύση είναι ήρεμη και το μυαλό μας πιο ξεκούραστο! Η  ιδανική στιγμή για τον πρωινό μας διαλογισμό.

Η Πρακτική μας θα περιλαμβάνει Asana, Διαλογισμό, αναπνευστικές ασκήσεις (Pranayama) και τεχνικές καθαρισμού (Kriyas)

H πρωινή μας πρακτική θα είναι πιο δυναμική για να προκαλέσουμε εσωτερική θερμότητα και να συμβάλλουμε στην αποτοξίνωση του σώματος μέσω του ιδρώτα, ενώ η απογευματινή μας πρακτική θα είναι ένα απολαυστικό χαλαρωτικό μάθημα με θεραπευτική προσέγγιση.
Μεταξύ των τάξεων θα υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος, ο οποίος συνίσταται να αξιοποιηθεί για ξεκούραση και καλύτερη εναρμόνιση σώματος και πνεύματος.

Προετοιμασια

Προκειμένου να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη του Σαββατοκύριακου, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε μία διατροφή που θα βοηθήσει το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες.

Θα υπάρχει καθοδήγηση επίσης για το πώς μπορείτε να συνεχίσετε την διαδικασία αποτοξίνωσης και αφού τελειώσει το retreat μας, ώστε να βιώσετε μία ολοκληρωμένη εμπειρία αποτοξίνωσης και καθαρισμού του οργανισμού σας.

Συγκεκριμένες οδηγίες και πλάνο θα σας δοθούν με την δήλωση συμμετοχής.

Προσελευση

Η άφιξη ορίζεται από τις 12:00 με τις 15:00 το αργότερο. Η πρώτη συνάντηση θα είναι την Παρασκευή το απόγευμα στις 16:00 για να συζητήσουμε το πρόγραμμα της πρακτικής που θα ακολουθήσουμε το Σαββατοκύριακο και στις 17:00 θα είναι η πρώτη τάξη Yoga. Θα ακολουθήσει δείπνο στις 19:30.

Τι να περιμενετε απο αυτο το Detox Yoga Retreat

Το Σαββατοκύριακο αυτό θα σας προσφέρει ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από τις συνήθειες τις καθημερινότητας. Θα μάθετε επίσης απλές τεχνικές, που μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας. Έτσι θα αποκαθιστάτε και θα τονώνετε τον οργανισμό σας όποτε το έχει ανάγκη.

Η διαδικασία της αποτοξίνωσης θα δράσει σαν μία επανεκπαίδευση του σώματος και του μυαλού σας, προκειμένου να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο επίπεδο υγείας και ζωτικότητας.

Elatos Resort, Agoriani, Parnassos

Sharing is caring!Access my 10 easy tips
for living a vibrant, healthy, joyful life.

Here is a gift for you to make you feel great. Write your email here and I will send you my 10 tips for vibrant health. You will also receive my newsletter with news, tips, events, suggestions and inspirations for better living. *Your contact information will not be shared or used for any other purpose*

Your Name...
Your Last Name
Your Email...
x